POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU INTERNETOWEGO

SUGU.PL





1. Dlaczego ważne jest zapoznanie się z niniejszą Polityką Prywatności ?
W niniejszej Polityce Prywatności wyjaśniamy w jaki sposób korzystamy z Twoich danych osobowych pozyskanych za pośrednictwem serwisu internetowego: www.sugu.pl („Serwis”). Korzystając z Serwisu, wyrażasz zgodę na zasady i warunki opisane w niniejszej Polityce prywatności.

2. Kto jest administruje Twoimi danymi osobowymi?
Administratorem Twoich danych osobowych jest SUGU.pl

3. Jakie dane gromadzimy?
Przetwarzamy następujące Dane Osobowe Użytkowników:
a. Imię i nazwisko;
b. adres miejsca zamieszkania;
c. adres Poczty e-mail;
d. datę urodzenia;
e. wykształcenie.

4. Na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane ?
Dane zebrane w sposób opisany w niniejszej Polityce prywatności przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27/04/2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: Rozporządzenie RODO) oraz ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10/05/2018, jeżeli spełniony jest co najmniej jeden z poniższych warunków:
  1. wyraziłeś/aś zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;
  2. przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, którą zawarłeś/aś lub do podjęcia działań na Twoje przed zawarciem umowy;
  3. przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia ciążącego na nas obowiązku prawnego;
  4. przetwarzanie jest niezbędne do ochrony Twoich żywotnych interesów;
  5. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora lub osoby trzeciej


5. Jak wykorzystujemy zgromadzone dane?
Gromadzone przez nas informacje wykorzystujemy wyłącznie do celów, na które wyraziłeś zgodę, w tym, aby móc skontaktować się z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej, na potrzeby obsługi ogłoszenia oraz ustalania Twoich preferencji dotyczących świadczonych przez nas usług.

W przypadku rejestracji za pośrednictwem zewnętrznej usługi uwierzytelniającej Facebook wyrażasz zgodę na integrację konta Facebook wykorzystanego do rejestracji z kontem w naszym Serwisie. W wyniku rejestracji za pośrednictwem Facebook uzyskamy Twój adres e-mail oraz wymagane w tym serwisie informacje profilu publicznego (imię i nazwisko), które zostaną udostępnione w naszym Serwisie. W każdej chwili możesz dokonać edycji lub usunięcia tych treści, na zasadach opisanych w naszym Regulaminie.

Dokonanie rejestracji w ten sposób jest równoznaczne z wyrażeniem przez Ciebie zgody na przechowywanie przez nasz Serwis danych osobowych przesłanych przez serwis uwierzytelniający, poprzez który nastąpiła autoryzacja.

Podczas logowania za pośrednictwem serwisu Facebook podane przez Ciebie hasło jest wykorzystywane przez serwis uwierzytelniający i nie jest przesyłane do naszego Serwisu.

Za Twoją odrębną zgodą gromadzone dane wykorzystujemy również:
  1. do wysyłania do Ciebie pocztą elektroniczną wartościowych wiadomości, powiadomień o nowościach i promocjach, własnych materiałów marketingowych (newsletter oraz informacje handlowe),
  2. do wysyłania do Ciebie pocztą elektroniczną materiałów promocyjnych i marketingowych naszych Zaufanych Partnerów,
  3. w sposób zautomatyzowany, w tym do profilowania Twoich danych osobowych w celu dopasowania oferty i reklamy produktów lub usług do Twoich osobistych preferencji, zachowań i sposobu korzystania ze strony internetowej.

6. Czy podanie danych jest obowiązkowe ?
Masz prawo wyboru, czy i w jakim zakresie chcesz korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Podanie Twoich danych osobowych jest dobrowolne, aczkolwiek brak podania danych osobowych niezbędnych do założenia konta w Serwisie, może uniemożliwić korzystanie z jego funkcjonalności.

7. Jakie są Twoje prawa w odniesieniu do gromadzonych przez nas danych osobowych?
Przysługuje Ci prawo dostępu do treści danych, ich poprawiania, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania oraz cofnięcia zgody na przetwarzanie i żądania usunięcia w każdym czasie oraz zgłoszenia sprzeciwu co do przetwarzania danych do Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Zmiana lub usunięcie Danych Osobowych możliwe jest po zalogowaniu się na Konto Użytkownika w Serwisie lub korzystając z formularza kontaktowego.

8. Jak długo przetwarzamy Twoje dane osobowe ?
Twoje dane przetwarzamy tak długo, jak jest to niezbędne do utrzymania konta użytkownika w Serwisie. Ponadto możemy zachować Twoje dane w zakresie niezbędnym do dochodzenia zaległych należności lub w przypadku konieczności podjęcia działań w związku z naruszeniem regulaminu Serwisu lub powszechnie obowiązującego prawa. W powyższych przypadkach, dane osobowe mogą być przechowywane także po usunięciu konta użytkownika, jednak nie dłużej niż przez okres potrzebny do zrealizowania powyższych celów.

9. Bezpieczeństwo i poufność
Wykorzystujemy wszelkie techniczne i organizacyjne sposoby, by zapewnić bezpieczeństwo Twoim danym osobowym i chronić je przed przypadkowym lub celowym zniszczeniem, przypadkową utratą, modyfikacją, nieautoryzowanym ujawnieniem lub dostępem. Informacje są przechowywane i przetwarzane na serwerach o wysokim stopniu zabezpieczeń, z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymogi polskiego prawa.

Pamiętaj, że publicznie udostępnienie przez Ciebie za pośrednictwem Serwisu twoich danych osobowych innym użytkownikom następuje na Twoją wyłączną odpowiedzialność.

10. Czy moje dane są przekazywane innym podmiotom ?
W celu utrzymania konta użytkownika, administracji kontami poczty elektronicznej, obsługi płatności Twoje dane mogą być przekazywane do przetwarzania wyspecjalizowanym podmiotom. Powierzenie Twoich danych zewnętrznym dostawcom może w szczególności dotyczyć następujących usług: hosting i utrzymanie serwerów, przetwarzanie danych w chmurze, mailing, szybkie płatności, księgowość. Operatorem szybkich płatności w Serwisie jest:
Dotpay Sp. z o.o., ul. Wielicka 72, 30-552 Kraków,
Operatorem płatności sms w Serwisie jest:
ePłatności sp. z o.o. sp. k., ul. 27 stycznia 9, 34 - 120 Andrychów
Operatorem hostingu w Serwisie jest:
Marek.pro Marek Drzewiecki ul. Kościuszki 54, 99-352 Dąbrowice
W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt.

11. Jakie inne dane dodatkowo przetwarzamy ?
Podczas gdy korzystasz ze strony Sklepu możemy przetwarzać również dane eksploatacyjne i dane nawigacyjne (adres IP, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego, informacje o linkach i odnośnikach, które zostaną kliknięte lub inne czynności podejmowane w naszym Serwisie), które wykorzystywane są do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Serwisu. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech pozwalających na identyfikację osoby odwiedzającej stronę Serwisu. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

12. Zmiany w polityce prywatności
Funkcjonalności Serwisu mogą ulegać zmianie. Zmianie będą również ulegały technologie, standardy, wymogi prawne i wymagania związane z prowadzeniem działalności w Internecie. W związku z tym w przyszłości Serwis może wprowadzać modyfikacje w Polityce prywatności. Korzystanie z Serwisu po wejściu w życie zmian oznacza ich akceptację.

Wszystkie niezbędne dane kontaktowe znajdziesz w sekcji kontakt naszego Serwisu.

II. Pliki Cookies i podobne technologie

  1. Serwis korzysta również z plików cookies celem zbierania innych, nieosobowych danych. Są one wykorzystywane w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w celu optymalizacji treści dostępnych w Serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb każdego użytkownika, jak również dla celów reklamowych i statystycznych. Dane te nie są danymi osobowymi i nie pozwalają na jednoznaczne zidentyfikowanie osoby. Aby dowiedzieć się więcej, przejdź do naszej Polityki cookies.
  2. Plik Cookie (tzw. ciasteczko) to plik tekstowy zawierający informacje pobrane przez urządzenie końcowe (komputer lub inne urządzenie mobilne) Użytkownika podczas odwiedzin strony Serwisu. Pliki Cookies są odsyłane z przeglądarki Użytkownika do strony Serwisu, z którego zostały pobrane, podczas każdych odwiedzin Użytkownika na stronie Serwisu.
  3. Typy plików Cookies wykorzystywanych na stronie Serwisu:
  4. a. Sesyjne – są przechowywane na urządzeniach Użytkowników tylko przez czas działania przeglądarki internetowej;
    b. Trwałe – są przechowywane nawet po zakończeniu jednorazowych odwiedzin na stronie Serwisu i są standardowo stosowane w celu personalizacji kolejnej wizyty Użytkownika odwiedzającego stronę Serwisu.

  5. Nie przechowujemy Danych Osobowych Użytkowników za pośrednictwem plików Cookies.
  6. Informacje zgromadzone na podstawie plików Cookies wykorzystywane są w celu ustalenia właściwej preferencji i optymalizacji procesu korzystania ze strony Serwisu, tworzenia statystyk, utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu).
  7. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików Cookies do swojego urządzenia.
  8. Użytkownik może samodzielnie w każdym czasie zmienić ustawienia dot. plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do urządzenia końcowego. Zmiany ustawień można dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki internetowej.
  9. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, z której korzysta.
  10. Ograniczenie lub wyłączenie stosowania plików Cookies, może spowodować utrudnienia związane z korzystaniem z niektórych funkcji w ramach strony Serwisu, które ze zwojej natury wymagają plików Cookies.


III. Postanowienia końcowe

  1. Strona Serwisu może zawierać linki do innych stron internetowych. Administrator nie ma wpływu na to, jakie dane, w jakim celu i w jaki sposób są przetwarzane i przekazywane do tej strony. Administrator namawia by po przejściu na inne strony internetowe, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy tylko niniejszego Serwisu. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za przetwarzanie Danych Osobowych przez osoby trzecie.
  2. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych Danych Osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza Dane Osobowe przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osoby nieuprawniony, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
  3. Administrator udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione Danych Osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:
  4. a) zabezpieczenie zbioru Danych Osobowych przed nieuprawnionym dostępem;
    b) dostęp do Konta jedynie po podaniu Loginu i Hasła.

  5. Administrator jest uprawniony do udostępniania Danych Osobowych w celu realizacji obowiązków ustawowych (np. na żądanie organów ścigania), w celu rozpatrywania roszczeń, a także ochrony praw, własności (w tym własności intelektualnej) i bezpieczeństwa osób.